Chili con carne på lav fodmap-vis

Tradisjonell chili con carne inneholder både bønner, løk og hvitløk, og egner seg derfor ikke for oss med IBS. Her har jeg imidlertid gjort litt om på innholdet og resultatet egner seg utmerket på middagsbordet.

Ingredienser
1 ss olje og 2-3 hvitløksfedd i store biter 

400 g karbonadedeig
1 rød chili - finhakket
1 ss tomatpuré
2 ts spisskummin
½ ts kajennepepper
1 ts oregano
1 rød paprika - i terninger
1 grønn paprika - i terninger
2 bokser hermetiske tomater
250 g hermetiske linser (ferdig avrent)
Saften av ½ lime
Salt og pepper
Koriander ? frisk eller tørket

Slik gjør du
Ha i olje og hvitløk i en gryte og la dette surre i noen minutter på middels varme til hvitløken så vidt har blitt gyllen. Fjern hvitløken, skru opp varmen og stek karbonadedeigen sammen med chili i den hvitløksinfuserte oljen. Hakk opp karbonadeigen mens den steker. Tilsett alt krydderet og tomatpuré. Bland godt og la det surre et par minutter, før du tilsetter paprika og hermetiske tomater. La gryteretten putre på middels varme i ca. 10 minutter. 

Hell væsken av linsene, skyll dem forsiktig under rennende, kaldt vann og la dem renne godt av seg. Tilsett linsene i gryteretten hvor de får trekke med i noen minutter til de er gjennomvarme. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Server retten med ønsket tilbehør, for eksempel limebåter og laktosefri rømme/kesam. Chili con carne kan også serveres med ris eller nachos.

#middag #chiliconcarne #fodmap #lavfodmap #magevennlig #fodmapdiett

2 kommentarer

julietalivstil

19.10.2017 kl.19:49

så godt ut:)

elisebr

29.10.2017 kl.12:24

Så fargerikt og godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Linda Broch

Linda Broch

49, Stavanger

Matentusiast fra Stavanger. Alle oppskriftene i denne bloggen er etter lav FODMAP-prinsippet. FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Dette er tungt fordøyelige karbohydrater som kan gi store utfordringer i en vanlig hverdag for oss med IBS (irritabel tarm). Jeg håper å kunne inspirere andre, og også bli inspirert her inne. Oppskriftene mine skal være såpass enkle at de aller fleste skal kunne lage god mat. Kontakt meg gjerne på epost: lindasfodmap@gmail.com

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits