Dag3; Tidsstyring

I dag handlet det om tidsstyring, og å lage min egen to do-liste. Det er gammelt nytt - jeg elsker lister, så det hadde jeg allerede. Andre oppgaver var å lære å flytte ting fra to do-lista over i kalenderen.

Onsdager er ukens mest travle dag. Da jobber jeg fra kl 08.00-15.30. Deretter fra kl 16.30-18.30 og til slutt kl 20.00-22.30. Med en treningsøkt i regnværet i morges, samt tid til å klemme inn litt trening mellom de to korte vaktene, tror jeg ikke engang at verdens beste tidsstyrer får tid til så mye mer.

Her valgte jeg å gjøre som jeg alltid gjør; de viktigste tingene havner i kalenderen. Resten har det fint på to do-lista si, så haker jeg av etter hvert. Det jeg har oppdaget denne uka, er at jeg har vært mye flinkere til faktisk å gjøre det som står på dagslistene mine. Den største utfordringen på en onsdag var å finne tid til å lage årsplan, månedsplan og ukeplan. Ehhh... hallo - årsplan? Greit at jeg ikke akkurat er den mest spontane og jeg liker langtidsplanlegging, men en årsplan trenger jeg neppe. Med utflyttede barn og greie og oversiktlige jobber er årets gang temmelig forutsigbart, og jeg var nokså sikker på at jeg allerede hadde notert ned det som var verdt å havne i langtidsplanleggeren min. Men det har vært mange gode tips i godeste Bertrand Larssens bok i dagens kapittel. Jeg har notert meg at jeg skal gå gjennom kalenderen min på torsdag.

Utfordringen i dag har helt klart vært å holde rett fokus på jobb. Min eldste datter og svigersønn var i budrunde og endte opp med å kjøpe seg hus. Klart det er helt umulig å si at private ting skal tas på kveldstid i slike situasjoner. Jeg var jo selv og så på huset i går og falt pladask for det, så jeg er nok nesten like begeistret som de to unge.

Ellers ligger jeg godt i rute med å få orden på kontoret mitt, selv om det har blitt både jobbrelaterte og private avbrudd underveis. Kan hende jeg er flink til å "endre fokus" raskt, slik Bertrand Larssen var opptatt av i tirsdagens kapittel i boken sin.

Jeg er langt over leggetid pga seinvakt, så nå skal det virkelig gjøre godt med noen timers søvn.

Følg meg gjerne gjennom uka her.

 

#helvetesuka #bertrandsmetode #fokus #modus #utfordring

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Broch

Linda Broch

49, Stavanger

Matentusiast fra Stavanger. Alle oppskriftene i denne bloggen er etter lav FODMAP-prinsippet. FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Dette er tungt fordøyelige karbohydrater som kan gi store utfordringer i en vanlig hverdag for oss med IBS (irritabel tarm). Jeg håper å kunne inspirere andre, og også bli inspirert her inne. Oppskriftene mine skal være såpass enkle at de aller fleste skal kunne lage god mat. Kontakt meg gjerne på epost: lindasfodmap@gmail.com

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits