Stekt ris med egg

Med litt rester av ris og noen pølser eller kylling, er du nesten halvveis med denne retten. I tillegg går det veldig raskt å lage, og fungerer like bra som middag som til lunsj.

Har du ikke rester av ris, kan du selvsagt koke den den nå. Sørg bare for at den er helt avkjølt før du setter i gang med selve retten, ellers kan den fort bli klebrig.

4 porsjoner

Ingredienser
1 ss stekeolje + 2 fedd hvitløk delt i store biter
2-3 vårløk (kun det grønne for lav fodmap)
2-3 gulrøtter, raspet
100 g frosne aspargesbønner
Ca 400 g ferdig kokt fullkornsris (tilsvarer 2 poser boil-in-bag á 2 porsjoner)
4 kjøttpølser (jeg har brukt dem uten melk)
2 egg
1 ts sesamolje
1 ss fiskesaus

Slik gjør du
Varm oljen i en vid stekepanne med høye kanter og ha i hvitløken. Ikke bruk for høy varme, hvitløksbitene skal skifte farge langsomt. Fjern hvitløken.

Ha vårløk, aspargesbønner og gulrot i oljen og la det surre noen minutter mens du stadig rører. Tilsett risen sammen med pølsebitene under stadig omrøring. Lag en grop i midten og hell oppi sesamoljen og de lett sammenvispede eggene. Rør godt om slik at alt blandes godt mens eggene stivner. 

Smak til med fiskesaus. Serveres gjerne med soyaolje.


Tips 1: Bytt gjerne ut pølsene med kylling, strimlet svinekjøtt eller kokt skinke.
Tips 2: Lag en så stor porsjon at du har rester til overs til morgendagens lunsj.

#middag #lunsj #ris #hurtigmat #fodmap #lavfodmap #glutenfri #laktosefri #littsunnere 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Linda Broch

Linda Broch

49, Stavanger

Matentusiast fra Stavanger. Alle oppskriftene i denne bloggen er etter lav FODMAP-prinsippet. FODMAP står for fermenterbare oligosakkarider, disakkarider, monosakkarider og polyoler. Dette er tungt fordøyelige karbohydrater som kan gi store utfordringer i en vanlig hverdag for oss med IBS (irritabel tarm). Jeg håper å kunne inspirere andre, og også bli inspirert her inne. Oppskriftene mine skal være såpass enkle at de aller fleste skal kunne lage god mat. Kontakt meg gjerne på epost: lindasfodmap@gmail.com

myTaste.no

Kategorier

Arkiv

hits